Prikbord

  • Jeugdcursus Venlogie

     

    Lees verder...

    Groep 8 van het basisonderwijs neemt na de meivakantie deel aan de jeugdcursus Venlogie. Sinds enige jaren wordt er door de VenloAcademie (www.venloacademie.nl) de cursus Venlogie verzorgd. De onderwerpen zijn divers en beperken zich niet tot Venlo alleen, maar behandelen thema’s met betrekking tot alle stadsdelen van de gemeente Venlo. Enthousiaste experts, ervaren en door de wol geverfde Venlo-kenners maken de cursisten wegwijs in de (cultuur)historie van de gemeente Venlo. De lessen worden vaak op locaties verzorgd die met het lesonderwerp verband houden. Daarnaast zijn er ook cursussen Venlogie voor speciale doelgroepen zoals (nieuwe)raadsleden en (nieuwe)ambtenaren. Gaandeweg ontstond ook de wens om een educatief aanbod te ontwikkelen en uit te voeren voor Venlose schoolkinderen: een jeugdcursus Venlogie.

    Deze jeugdcursus is een speciale cursus Venlogie en geschikt voor de bovenbouw (groepen 7/8) van het basisonderwijs. De cursus (Venlo in thema’s) wil geschiedenis (be)leefbaar maken voor kinderen. Op dit moment bestaat het lespakket uit drie avonturen: Mooder Maas, Stadhuis en Tweede Wereldoorlog. In drie lessen per thema wordt basiskennis over het betreffende onderwerp bijgebracht. Eén les wordt door de leerkracht verzorgd, één les met behulp van een deskundige en één les (excursie) op locatie. Deze thema’s sluiten aan bij de kerndoelen/kernconcepten (bijvoorbeeld ‘Stadhuis’ bij ‘Macht en Regels’) van het basisonderwijs. Na elk avontuur ontvangen de leerlingen teksten over het onderwerp. De leerlingen kunnen ‘Poorter’ worden van Venlo als zij de diverse opdrachten naar behoren hebben verwerkt. De Hertog van Gelre (wethouder/burgemeester) komt hoogstpersoonlijk de oorkondes overhandigen die bij het poorterschap horen.

  • Het voetbaltoernooi 2015

    Talentencampus Venlo heeft weer meegedaan aan het voetbaltoernooi in Venray. Dit voetbaltoernooi is voor alle  kinderen die op speciaal onderwijs zitten. Wij als kinderen van Talentencampus Venlo hebben deze dag als zeer leuk ervaren. We hebben tegen sterke tegenstander gespeeld. We hebben de eerste wedstrijd gelijk gespeeld: 0-0. Dit vonden wij best jammer, maar toen we eenmaal in ons ritme waren hebben we de volgende wedstrijd met 6-0 gewonnen.

     

    Dit vonden wij als team super tof. De eerste 3 doelpunten werden door Jari gemaakt. Daarna heeft Ryan de 4-0 gescoord. En de 6-0 werd door Reda gemaakt. Door deze uitslag werden wij winnaar van onze poule. Toen zaten we in de halve finale. Helaas speelden we weer gelijk, waardoor we penalty’s moesten schoppen. Dit hebben we helaas niet gewonnen. Dit was echt balen voor het team. We hebben het goed opgepakt en zijn voor de 3/ 4 plaats gaan spelen. Helaas hebben we deze ook niet gewonnen. Maar we zijn toch nog 4e  geworden.

     

    Tijdens het moment van de prijsuitreiking werden wij blij verrast. Maar het belangrijkste was dat wij de sportiviteitprijs hebben gewonnen. Toen zijn wij tevreden teruggegaan naar school en hebben wij onze prijzen laten zien in de klassen.

12 / 12